AMCA és una associació cultural amb seu a Reus (Baix Camp) que, des del maig de 1990 promociona la música en viu organitzant diferents programacions, on hi tenen cabuda tots els estils i grups no inclosos en els circuits de música comercials: Jazz, Blues, Funky, Nou Flamenc, Soul, Músiques del Món, Cançó d’Autor, etc… amb un total de 977 concerts organitzats amb la participació de més de 1.200 bandes, tant d’àmbit internacional, com estatal, català i local, donant suport als grups novells i donant-los l’oportunitat de tocar en directe i amb un mínim de condicions. Hem de destacar les 26 edicions del Festival “ReusBlues”, 15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus” i les 9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.

17-20 setembre 2009

Arreu: Tots els llocs o en nombrosos indrets.
2009ArReus    

Novena edició de l’ArReus, festival musical que vol apropar tot allò que ens resulta diferent o més llunyà. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones, d’exaltació i admiració per la diferència amb un tracte d’igualtat. Globalitzant només emocions i sentiments.


    Edició notablement marcada per l’actual crisis econòmica, la tant remenada crisis global que s’afageig al dèficit acumulat per l’associació, que es veu reflectida tant en la reducció dels dies de concerts com en el número de participants. Crisis que hem aprofitat per mostrar músiques i músics més propers que de vegades ens oblidem d’ells enlluernats pels grans noms internacionals i mediàtics. Totes les bandes, menys la que procedeix d’Euskadi, tenen dins la seva formació a músics reusencs, el que indica el grau de professionalitat i virtuosisme dels mateixos. Imagineu-vos quin nivell es podria assolir amb més escoles i sobretot amb més infrastructures i llocs on poder actuar!


    Cada vegada és més gran l’interès per conèixer les cultures i costums dels diferents pobles d’arreu del món. Les notícies que ens arriben d’altres cultures i de les diferents circumstàncies que envolten altres éssers humans mantenen el nostre esperit atent a la diversitat. Estem en un món on la gent, cada cop més, es mou d’un lloc a l’altre per motius diferents, provocant la barreja de persones, d’ètnies, cultures i de països diversos. Aquest interès també es veu reflectit en el coneixement de les cultures dels diferents pobles i, en particular, en la música que aquests fan.
    

WORLD MUSIC (músiques del món) és un terme anglès creat per diferenciar tot el que no era cantat en aquest idioma i que s’escapava de l’univers de l’ensopit pop anglosaxó. Vist des de la nostra òptica, aquesta classificació podria englobar a tot tipus de músiques, però sempre hem de tenir en compte la procedència concreta, l’arrel que delati el seu origen, ja sigui música tradicional o contemporània, fusionada amb altres estils o no, ja sigui tocada amb instrumentació antiga o actual, ja sigui més “pura” o més mestissa.

 

17 SETEMBRE (DIJOUS) • EL RACÓ DE LA PALMA • 20:30 H
JORDI RALLO & XAVIER MACAYA

fusió tradicional • CAT


Jordi Rallo i Xavier Macaya tenen una llarga trajectòria artística. Els dos han col•laborat amb innumerables artistes, tan del món de la música folk, flamenc, ètnica, fusió…, i també com a músics en diverses companyies de teatre. Han girat per tot el món i cadascú d’ells ha col•laborat en l’enregistrament de més de trenta treballs discogràfics. Ens presentaran el primer treball com a duet, on fusionen la música catalana amb la ibèrica i amb composicions pròpies. Música senzilla interpretada amb sentiment i experiència.


JORDI RALLO set de tables índies, darbouka, santur, crotals, percussions orientals
XAVIER  MACAYA violí, viola de roda, bot aranès (cornamusa), flabiol, gaita charra
Entrada + consumició mínima: 3 €

 

18 SETEMBRE (DIVENDRES) • LA PALMA DE REUS • 23:00 H
CORYLUS AVELLANA SAC PROJECT

Inspiració tradicional • CAT
Aquesta formació és un fill que encara no s'ha arribat a parir. A cops de manxa i alenades va creixent dins del ventre del sac de gemecs de Francesc Sans, sense tenir ben clar que l'hi ha posat. Tots podeu notar com es mou o com va donant puntades de peu, sobretot quan al vespre algú li xiuxiueja una cançoneta a la vora o sona alguna música d'aquelles que recorden els vells. A vegades sembla que vulgui dir alguna cosa, però tant sols és el vent que pren forma de música i gemega i es fa sentir de manera greu i constant, perquè vol que algun dia tots digueu, amb un somriure, "també és fill meu".
FRANCESC SANS sac de gemecs
ALBERT CARBONELL violí
JOSEP M. RIVELLES arpa
LLUÍS CHABUCH contrabaix
MARC TORRENT guitarró, guitarra, mandola
MANEL MARTORELL mandola
MAURICIO MOLINA percussió
TITUS PRATS bateria

 

BALKANSKO EHO tradicional balcànica 

CAT / Bulgària
La banda interpreta música tradicional de la península dels Balcans (parts d'Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Macedònia, Sèrbia i Montenegro i la Turquia europea). Moltes peces del repertori formen part de la memòria viva de la regió. La selecció, els
arranjaments i la direcció musical són d'Ivan Stoichev.
“Balkansko Eho” (Eco dels Balcans) és l'adaptació a l'escriptura llatina del búlgar.
IVAN STOYCHEV gadulka, acordió, veu
PEP ALCAÑIZ guitarra
JEP JANSÀ contrabaix
IVAN PETROV bateria
TÀNIA ENCHEVA i NÀDIA TSANKOVA veu
Entrada: 6 €

 

19 SETEMBRE (DISSABTE) • LA PALMA DE REUS • 23:00 H
KORRONTZI folk amb trikitixa

Euskadi
Banda creada el 2004 amb una clara línia de treball: dotar a la música folk d’Euskal Herria i als sons ancestrals i tradicionals bascos un punt de contemporaneïtat, però sempre dins de l’àmbit de la música cimentada en la trikitixa (acordió diatònic). Van editar el seu primer treball discogràfic, ‘Korrontzi’, el 2006, rebent unes crítiques immillorables que els va permetre participar a diferents festivals internacionals i rebre incomptables premis. El 2008 surt un doble en directe, ‘Getxo’, amb moltes col•laboracions de músics estatals. Korrontzi és una amalgama de ritmes folk i regust popular on si sumen una música de sons alegres, ballables, juguetons i suggerents amb cançons emotives i plenes de moments passionals.
AGUS BARANDIARAN trikitixa i veu
IKER LOPE DE BERGARA alboka, albokote, whistles, flauta, pandero, txistu, xirula i cors
ANDER HURTADO DE SARATXO bateria i cajón
KIKE MORA baix
ALBERTO RODRÍGUEZ guitarra acústica i mandolina
MIKEL ROMERO guitarra acústica, guitarra clássica, bouzuki, mandolina i cors

 


DÚMBALA CANALLA

balcans / klezmer • CAT
“Un grapat de músics, molta música i moltes maneres d’imaginar-la. I tantes maneres de tastar-la. Una mica des de l’Est, guarnida amb plats balcànics. Amb un polsim de klezmer i unes gotes de bon vi. Si la prens de seguida, sense reposar, té el regust de plat cuinat amb swing. Pren-la amb alegria. Escolta com sona i convida’t a cantar, ballar, o sentir-la per dins, com una tassa de te. Un plaer.”
Cap el 1999 es crea Dúmbala Canalla, aleshores encara instrumental. Han passat diversos músics fins la formació actual però des del primer disc editat (2005) la veu comparteix espai amb la música instrumental. Lletres de diversos autors i poetes, com Helena Casas, Amanda Jayne es sumen a les lletres dels membres actuals del grup. Lletres properes que parlen de la vida, de l’alegria, de sentiments i del surrealisme quotidià, cantades en  català i anglès.
DANIEL CARBONELL clarinet
FRANCESC VIVES trompeta
MERCÈ GALÍ veu i pandereta
ÓSCAR ZANÓN mandolina
ALBERT GALCERÀ acordió i veu
MIKI GELABERT bateria
DAVID BAYÈS contrabaix
Entrada: 6  €

 

20 SETEMBRE (DIUMENGE) • EL RACÓ DE LA PALMA • 20:00 H
ALQUIMIA FLAMENCO & BALLET FELIPE GARCÍA

flamenc • CAT
Formación de “flamenco de tablao” integrada per cinc components:
EDUARDO SÁNCHEZ guitarra flamenca
JORDI SALVADÓ percussió
GERARD MARSAL saxo i flauta travessera
VANESA CORTÉS cante
TATO ROMERO baile
La banda també acompanya a diverses formacions de baile, destacant la constant col•laboració amb el prestigiós BALLET FLAMENCO DE FELIPE GARCÍA:
TATO ROMERO baile i coreografia
YASMINA SEVILLANO baile
SARA MUÑOZ baile
VANESA CORTÉS baile
MARÍA JOSÉ SEVILLANO baile
Entrada + consumició mínima: 3 €

 

Organitza:
AMCA – Associació per a la Música Creativa i Actual
Passeig Mata 18, 43202 REUS • Tel. 977 318 103 • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. • www.amca.info

En conveni amb:
IMAC – Institut Municipal d’Acció Cultural (Reus)
ICIC – Institut Català de les Indústries Culturals

Col•laboren:
SUAU
PUNT 6 CAMP
REUS DIGITAL
SAN MIGUEL
Activitats


La nostra activitat principal és dur a terme una programació estable de música en viu, prioritzant, sempre que sigui possible, els grups amb creacions pròpies.

Actuacions de músics de renom internacional.

Músics de l’Estat i nacionals de primera línia.

 Aconseguir tenir una programació de qualitat a prop nostre i habituar al públic a gaudir i a valorar la música en viu, sense haver de desplaçar-se a d’altres indrets.
Cicles i Festivals


ReusBlues i d’Altres Espècies Picants

ArReus -Músiques d’Arrel d’Arreu del Món-

La Mísera Corda

Autúria

Concerts de Terrassa tots els diumenges de l’estiu a La Palma, del 1995 al 2001 i, al “Racó de La Palma”, des del 2002 (21 edicions)

Palm Session, cada dijous al “Racó de La Palma”
Objetius


 Aconseguir el màxim número possible d’associats per a consolidar i incrementar les activitats actuals i assolir els futurs projectes de l’associació.

 Engrandir i acabar de consolidar el ReusBlues, el nostre festival estrella.

 Donar suport, ara que estan tant de moda els productes de proximitat, als músics de les nostres comarques

 Col·laborar amb altres entitats, associacions, escoles de música…. per a organitzar concerts, cursos de música, combos, Jam Sessions, etc …


Palm SessionCada dijous al “Racó de La Palma”, ja fa 4 anys que un grup de músics ens ho va proposar, i és un èxit. Músics de totes les edats i amb tot tipus d’instruments, hi participen. És perfecte per fer coneixences i relacionar-se amb d’altres músics, d’altres maneres d’entendre la música i de tocar, diferents estils…S’han format diversos grups gràcies a aquestes sessions.ProperamentCronologiaEn aquesta secció presentem una cronologia detallada de tots els concerts organitzats pel AMCA des de l'any 1990.

Hem de destacar:

26 edicions del Festival “ReusBlues”

15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus”

9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.
Accedir a la cronologiaMultimediaReus Blues 2017
Scaramouche

Reus Blues 2017
Cor Ciutat de Reus

Reus Blues 2017
Stacey Collins

Reus Blues 2017
Luis Guerra & CMQ Big Band

Reus Blues 2017
CMQ Big Band-North Sea Jazz-

Reus Blues 2017
Mr Sipp

Reus Blues 2017
Bill Evans Band & Dean Brown
 
       
       
       

Menú Usuari

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies Más Información