AMCA és una associació cultural amb seu a Reus (Baix Camp) que, des del maig de 1990 promociona la música en viu organitzant diferents programacions, on hi tenen cabuda tots els estils i grups no inclosos en els circuits de música comercials: Jazz, Blues, Funky, Nou Flamenc, Soul, Músiques del Món, Cançó d’Autor, etc… amb un total de 977 concerts organitzats amb la participació de més de 1.200 bandes, tant d’àmbit internacional, com estatal, català i local, donant suport als grups novells i donant-los l’oportunitat de tocar en directe i amb un mínim de condicions. Hem de destacar les 26 edicions del Festival “ReusBlues”, 15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus” i les 9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.

13-22 setembre 2007

Arreu: Tots els llocs o en nombrosos indrets.

 

ArReus722

 

Setena edició de l'ARREUS, festival musical que vol apropar tot allò que ens resulta diferent o més llunyà. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones, d'exaltació i admiració per la diferència amb un tracte d'igualtat. Globalitzant només emocions i sentiments.

 

Cada vegada és més gran l'interès per conèixer les cultures i costums dels diferents pobles d'arreu del món. Les notícies que ens arriben d'altres cultures i de les diferents circumstàncies que envolten altres éssers humans mantenen el nostre esperit atent a la diversitat. Estem en un món on la gent, cada cop més, es mou d'un lloc a l'altre per motius diferents, provocant la barreja de persones, d'ètnies, cultures i països diversos. Aquest interès també es veu reflectit en el coneixement de les cultures dels diferents pobles i, en particular, en la música que aquests fan.

WORLD MUSIC (músiques del món) és un terme anglès creat per diferenciar tot el que no era cantat en aquest idioma i que s'escapava de l'univers de l'ensopit pop anglosaxó. Vist des de la nostra òptica, aquesta classificació podria englobar a tot tipus de músiques, però sempre hem de tenir en compte la procedència concreta, l'arrel que delati el seu origen, ja sigui música tradicional o contemporània, fusionada amb altres estils o no, ja sigui tocada amb instrumentació antiga o actual, ja sigui més “pura” o més mestissa.

 

Programació

13 SETEMBRE (DIJOUS) • SUAU• 22:30 H

MERIDIANA

Fusió música mediterrània • CAT

meridiana La llarga experiència del guitarrista Luigi Cabanach (Màquina!, Orquetra Mirasol, Música Urbana, J.M. Serrat, Gato Pérez…) juntament amb l'introducció a la nostra cultura de les tables melòdiques de la Índia per part de Jordi Rallo (M.M. Bonet, Nass Marrakech, Enrique Morente, Comediants…) va crear l'alquimia per formar el grup Meridiana . Estil creatiu arrelat en la cultura mediterrània i que es podria definir pels seus ingredients: aire de vidre net, de New Orleans a Granada, vent calent de l'Àfrica, banys de mar, rumba de Barcelona…


Neila Benbey veu

Luigi Cabanach guitarra

Jordi Rallo set de tables, tarang

 

 

14 SETEMBRE (DIVENDRES) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

GUADIANA

flamenco • Extremadura / Madrid / CAT

guadiana El cantaor Antonio Suárez Salazar ‘Guadiana' va néixer a Badajoz el 1955, dins d'una àmplia saga cantaora extremenya. És germà de Ramón el Portugués, nebot de Porrinas, cosí de La Negra i Juan Salazar… Va debutar amb 17 anys al tablao madrileny Café de Chinitas. És un dels cantaores més sol·licitats per acompanyar al baile (El Güito, La Tati, Javier Barón, La Tolea, Merche Esmeralda, Antonio Canales…). També ha estat col·laborador d'espectacles internacionals amb Enrique Morente, Pepe Habichuela… Ha gravat ‘Cuando el río suena' (2001) i ‘Brillo de luna' (2002).


Guadiana cante

Paco Heredia guitarra

Eduardo Cortés guitarra

José del Mode percussió

Paco del Mode percussió

Nacho Blanco baile

 

 

14 SETEMBRE (DIVENDRES) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

HABIB KOITÉ & BAMADA

Música africana • Mali

KOTIEHabib Koité, el griot modern, té el seu propi estil i ja és un puntal de la world music africana. Va adaptar i adoptar els acords del kamala n'goni tradicional (arpa juvenil) a la seva guitarra elèctrica, mentre s'endinsava en les riques tradicions de Mali, fusionant els sons del tama (tambor que parla) i del bala (xilòfon africà) amb la música de les regions Bambara, nord de Takamba i Songhai. Habib Koité procedeix d'una gran família de griots i ha treballat amb reconeguts músics com Keletigui Diabaté i Toumani Diabaté. El 1988, Koité forma la seva pròpia banda, Bamada, amb la qual recorre tot el país i fa el salt internacional a través de França. Ha editat: "Muso Ko" (1998), "Baro" (2001) i "Afriki" (2007). Cal destacar la seva participació estel·lar en la pel·lícula documental "Desert Blues" sobre la música de Mali.

 

 

15 SETEMBRE (DISSABTE) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

JJ BAND

Fusió jazz, rock progressiu i flamenc • Andalusia

jjband És un dels projectes que té el baixista José Juan Martínez (Radio Tarifa, Triana, Niña Pastori, José Antonio Galicia…) on fusiona el jazz amb el rock progressiu i el flamenc. A part ha col·laborat, tan en concerts com en gravacions, amb: Dieguito ‘El Cigala', La Tana, Montse Cortés, La Barbería del Sur, Antonio Canales, Nono García… Amb la JJ Band ha tocat en nombrosos festivals internacional. Ha gravat amb el seu nom: “La minoría desencantada” (1996) i “JJ Band” (2007).


Amir llaüt i guitarres

Ángel de los Ríos bateria

Angélica "La Tremen" veu

Raúl Márquez violí

César guitarra elèctrica i flamenca

José Juan baix

 

 

15 SETEMBRE (DISSABTE) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

AMÉRICA CONTEMPORÂNEA

Fusió música llatinoamericana

AmContemp

 

Es tracta d'un fascinant exercici d'unificació de diferents estils i músiques tradicionals sud-americanes. El pianista brasiler Benjamim Taubkin ha reunit músics de quasi tot el Continent per crear una síntesi de diverses tradicions musicals, per a oferir una imatge, alhora d‘unitat, i de diversitat per procedència dins la globalitat musical sud-americana, resultant-ne, com a dit algú, “més que la suma de les parts”.

Músics de Bolívia, Veneçuela, Xile, Argentina, Colòmbia i Perú , així com de diferents parts del gran Brasil . Els arranjaments i la unificació de tot això ha portat feina, però han assolit un magnífic resultat i de gran bellesa, per la conjunció aconseguida i que lliga tot l'espectacle amb un concepte actual.


Álvaro Montenegro (Bolívia)
Aquiles Báez (Veneçuela)
Benjamim Taubkin (Brasil)
Carlos Aguirre (Argentina)

Christian Gálvez (Xile)
Lucía Pulido (Colòmbia)
Luis Solar Narciso (Perú)

 

 

 

16 SETEMBRE (DIUMENGE) • EL RACÓ DE LA PALMA • 20:00 H

LA MAKILA

Etno-arreu • Camp de Tarragona

LaMakila Músiques del món amb aires tradicionals, instrumentacions originals i arranjaments impossibles. La Makila és una acròbata amb els sons, que viatja de Grècia a Brasil i de Macedònia a Euskadi amb una velocitat de vertigen. Pujeu?


Isidre Sans baix
Guillem Anguera acordió diatònic
Hèctor Beberide bouzouki, mandolina, whistle

Nando Taló txalapartes i percussió
Siscu Aguilera txalapartes i percussió
Pepo Busquets percussió

 

 

21 SETEMBRE (DIVENDRES) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

BOB BROZMAN

Etno-global • EE.UU.

brozman Redefinint la diversitat musical al voltant del món. El guitarrista nord-americà Bob Brozman és un músic remarcablement prolífic. L'ingeni, energia i tècnica musical es combinen per crear un directe inoblidable. Un mestre de les tècniques del slide , del punteig i del tapping , el show d'en Bob travessa l'espectre global i musical captivant a las audiències i mantenint a tots els espectadors abstrets. La familiaritat d'en Bob amb la diversitat de músiques del món produeix una barreja d'influències rítmiques y tímbriques que no tenen parangó en el mitjà musical actual. La seva destresa rítmica ressona amb elements del Blues , Jazz , Gipsy Swing , Calypso , Sega … fins als ritmes del més moderns Hip Hop i Ska . Així mateix, el seu to i les seves harmonies articulen una accentuada barreja de timbres de música hawaiana , Índia , africana , japonesa , caribenya i blues . La seva feina amb els dits ha estat descrita en el món de la crítica com “ única i sorprenent , a més de plena d'humor” . Bob té una col·lecció de trucs que fa que el públic es perdi buscant efectes electrònics que de fet no existeixen. El seu show és el producte d'un geni de l'acústic

 

 

21 SETEMBRE (DIVENDRES) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

ORQUESTRA ÀRAB DE BARCELONA

Fusió música mediterrània

OAB El grup va néixer motivat pel desig de promoure un conjunt musical obert a idees que surgeixen tant del repertori de temes tradicionals dels països de la conca del Mediterrani com de composicions originals i experiències basades en la improvisació. Un concert que barreja diferents estils musicals amb els quals han estat en contacte els músics d'aquesta banda: música clàssica oriental, cants espirituals, gnaoua, andalusí, chaâbí i àrab tradicional, procedents dels territoris àrabs del Pròxim Orient i el nord d'Àfrica. Han gravat el disc “Báraka”.


Mohamed Soulimane (Chaouen) violí

Ayoub Bout (Tànger) veu i llaüt

Aziz Khodari (Tànger) percussió i veu

Yannis Papaioannou (Tessalònica) llaüt

Jordi Gaig (Catalunya) teclats

Joan Rectoret (Catalunya) baix elèctric

Mohammed el Ghazi (Tànger) percussió

 

 

22 SETEMBRE (DISSABTE) • PLAÇA ANTON BORRELL • 23:30 H

CELTAS CORTOS

Fusió • Castella

CeltasCortos Poques paraules calen per a presentar aquesta banda de Valladolid. El grup es va crear com a tal el 1986, format per entussiastes de la música tradicional però amb un so i harmonies actuals. Des de llavors s'han convertit en una de les bandes amb més èxit de tot l'Estat i han editat 16 treballs discogràfics. Després de 20 anys realitzen la gira “20 soplando versos”, i, a més, ha tornat a la banda el vocalista original Jesús Cifuentes. Cal recordar que la primera vegada que van tocar a Catalunya va ser a Reus, a la Festa de Primavera de l'Ateneu Llibertari, l'any 1989 a La Palma.

 

 

 
Activitats


La nostra activitat principal és dur a terme una programació estable de música en viu, prioritzant, sempre que sigui possible, els grups amb creacions pròpies.

Actuacions de músics de renom internacional.

Músics de l’Estat i nacionals de primera línia.

 Aconseguir tenir una programació de qualitat a prop nostre i habituar al públic a gaudir i a valorar la música en viu, sense haver de desplaçar-se a d’altres indrets.
Cicles i Festivals


ReusBlues i d’Altres Espècies Picants

ArReus -Músiques d’Arrel d’Arreu del Món-

La Mísera Corda

Autúria

Concerts de Terrassa tots els diumenges de l’estiu a La Palma, del 1995 al 2001 i, al “Racó de La Palma”, des del 2002 (21 edicions)

Palm Session, cada dijous al “Racó de La Palma”
Objetius


 Aconseguir el màxim número possible d’associats per a consolidar i incrementar les activitats actuals i assolir els futurs projectes de l’associació.

 Engrandir i acabar de consolidar el ReusBlues, el nostre festival estrella.

 Donar suport, ara que estan tant de moda els productes de proximitat, als músics de les nostres comarques

 Col·laborar amb altres entitats, associacions, escoles de música…. per a organitzar concerts, cursos de música, combos, Jam Sessions, etc …


Palm SessionCada dijous al “Racó de La Palma”, ja fa 4 anys que un grup de músics ens ho va proposar, i és un èxit. Músics de totes les edats i amb tot tipus d’instruments, hi participen. És perfecte per fer coneixences i relacionar-se amb d’altres músics, d’altres maneres d’entendre la música i de tocar, diferents estils…S’han format diversos grups gràcies a aquestes sessions.ProperamentCronologiaEn aquesta secció presentem una cronologia detallada de tots els concerts organitzats pel AMCA des de l'any 1990.

Hem de destacar:

26 edicions del Festival “ReusBlues”

15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus”

9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.
Accedir a la cronologiaMultimediaReus Blues 2017
Scaramouche

Reus Blues 2017
Cor Ciutat de Reus

Reus Blues 2017
Stacey Collins

Reus Blues 2017
Luis Guerra & CMQ Big Band

Reus Blues 2017
CMQ Big Band-North Sea Jazz-

Reus Blues 2017
Mr Sipp

Reus Blues 2017
Bill Evans Band & Dean Brown
 
       
       
       

Menú Usuari

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies Más Información