AMCA és una associació cultural amb seu a Reus (Baix Camp) que, des del maig de 1990 promociona la música en viu organitzant diferents programacions, on hi tenen cabuda tots els estils i grups no inclosos en els circuits de música comercials: Jazz, Blues, Funky, Nou Flamenc, Soul, Músiques del Món, Cançó d’Autor, etc… amb un total de 977 concerts organitzats amb la participació de més de 1.200 bandes, tant d’àmbit internacional, com estatal, català i local, donant suport als grups novells i donant-los l’oportunitat de tocar en directe i amb un mínim de condicions. Hem de destacar les 26 edicions del Festival “ReusBlues”, 15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus” i les 9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.

17-23 setembre 2005

Arreu: Tots els llocs o en nombrosos indrets.

ArReus'05

Cinquena edició de l’ARREUS, festival musical que vol apropar tot allò que ens resulta diferent o més llunyà. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones, d’exaltació i admiració per la diferència amb un tracte d’igualtat. Globalitzant només emocions i sentiments.

Cada vegada és més gran l’interès per conèixer les cultures i costums dels diferents pobles d’arreu del món. Les notícies que ens arriben d’altres cultures i de les diferents circumstàncies que envolten altres éssers humans mantenen el nostre esperit atent a la diversitat. Estem en un món on la gent, cada cop més, es mou d’un lloc a l’altre per motius diferents, provocant la barreja de persones, d’ètnies, cultures i països diversos. Aquest interès també es veu reflectit en el coneixement de les cultures dels diferents pobles i, en particular, en la música que aquests fan.

 

WORLD MUSIC (músiques del món) és un terme anglès creat per diferenciar tot el que no era cantat en aquest idioma i que s’escapava de l’univers de l’ensopit pop anglosaxó. Vist des de la nostra òptica, aquesta classificació podria englobar a tot tipus de músiques, però sempre hem de tenir en compte la procedència concreta, l’arrel que delati el seu origen, ja sigui música tradicional o contemporània, fusionada amb altres estils o no, ja sigui tocada amb instrumentació antiga o actual, ja sigui més “pura” o més mestissa.

 

 

Programació

 

17 SETEMBRE (DISSABTE) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

INCREDIBLE STRING BAND

Folk-rock (Escòcia)

IncredibleDe tornada a l’escena musical després de casi 30 anys des de la seva separació, aquesta excepcional banda continua sent un dels màxims i més originals exponents de la barreja entre la tradició del folk britànic, el rock progressiu, la world music i la psiquedèlia. Des de la seva formació, a mitjans dels anys 60, l’Incredible String Band va ser una de les propostes més singulars de la música del nostre temps. Damunt d’una base folk tradicional ja tenien la necessitat d’incorporar sons i ritmes de moltes procedències d’arreu, sense oblidar al naixent i creatiu rock dels 60; la màgia del món celta podia ser expressada amb arranjaments de sitar o percussions orientals. La proposta en aquesta gira es basa en un repertori dels seus cinc mítics primers treballs discogràfics amb temes de culte.


Mike Heron guitarres, teclats i harmònica

Clive Palmer veu, guitarres, banjo, gaita i percussió

Lawson Dando veu, guitarra, teclats i harmònium hindú

Fluff veu, violí, viola, mandolina, flautes i percussió

Gavin Dickie baix

 

 

17 SETEMBRE (DISSABTE) • LA PALMA DE REUS • 22:30 H

BAETÚRIA

Fusió-folk (El Penedès)

baeturiaBaetúria és el nexe d’unió de vuit joves que mai haguessin coincidit, puzzle de peces que no encaixen, de gent diferent que quasi mai es posa d’acord en res… Bé, de fet només per fer música, una música tan difícil de definir com enumerar l’ampli ventall de gustos musicals dels seus integrants: mescla de folk, funk, rock, reggae… i qualsevol altra cosa que els passi pel davant en el moment de fer una cançó. Des de la seva creació l’any 2000 no han parat d’experimentar, canviar i capgirar-ho tot fins arribar a guanyar la 3a. edició del concurs Sona9 en l’apartat de folk i noves músiques (2003), que els ha permès gravar i editar el disc Retallable. Canten en català, gallec, francès…


Roger Caballero violí

Montserrat Vidal flauta

Jaume Aguza acordió diatònic, gralla i tarota

Enric Rovira guitarra i veu

Marta Serra piano i veu

Joan Ramírez baix

Albert Esteban percussions i veu

Isaac Sanjuan bateria

 

 

18 SETEMBRE (DIUMENGE) • LA PALMA DE REUS • 20:30 H

XARNEGE

Músiques del Pirineu Occidental

(Euskal Herria / Gascunya)

XarnegeXarnege és un mot gascó amb el qual es denomina els pobles fronterers entre Euskal Herria i Gascunya que parlen tant en basc com en gascó (sharnègos). Així doncs, la proposta musical de Xarnege és mestissa, amb molts elements comuns d’ambdues cultures. Músiques tradicionals dels dos cantons del Pirineu Occidental, del Bearn i d’Euskal Herria, componen el repertori de cançons, danses i melodies de Xarnege. La seva música és tradicional, rica en timbres arcaics i difícil de catalogar. La proposta en directe és una redescoberta musical de les arrels comunes d’ambdós pobles. El 2004 van editar Gaueko lan musika / Música de contrabanda.


Joan Baudoin boha, flabuta, viola de roda, tamborí i veu

Ramon Baudoin viola de roda, flabuta, caramera i veu

Màteu Baudoin viola de roda, flabuta, caramera i veu

Josean Martin bouzouki, mandolina i guitarres

Juan Ezeiza violí, alboka i txanbela

 

 

20 SETEMBRE (DIMARTS) • LA PALMA DE REUS • 20:30 H

MESCLAT

Folk-rock (Països Catalans)

MesclatMesclat hauria pogut ser un encontre de músics de diverses procedències on cadascú aportés les seves experiències artístiques sobre un repertori comú. Essent tant àmplia la gama d’estils, generes i experiències musicals que entre els sis abarquen, la efectivitat de la mescla estava assegurada. Les sis personalitats, descomplexadament combatives —en la defensa de la terra i de la llengua, en l’àmbit musical— que tots ells palesen en els seus respectius projectes artístics, auspiciava també que el missatge de la mescla fos clar i català. Del que semblava una simple mescla n’han sortit reaccions químiques que han actuat sobre el mateix grup, com a col·lectiu i sobre cada un dels components i també, d’alguna manera, sobre el panorama musical del folk i del rock català d’avui.


Carles Belda (Pomada) acordió diatònic i veu

Marcel Casellas (La Principal de la Nit) baix i cors

David Rosell (Dept.) guitarra i veu

Joan Reig (Els Pets) bateria i cors

Francesc Ribera “Titot” (Brams) veu

Pep Toni Rubio (Música Nostra) flabiol i tamborino, grall i cors

 

 

 

21 SETEMBRE (DIMECRES) • SUAU • 22:30 H

TCHIKA & MARRABENTA FUSION

Fusió música africana (Moçambic / Zimbabwe)

TchikaUna colla de coneguts músics residents a Barcelona i procedents de casi bé tot el Món (Moçambic, Zimbabwe, Argentina, Brasil i Catalunya) van crear l’any 2000 un nou projecte musical i el resultat és la fusió de música africana amb jazz sudafricà i música llatina. Un directe molt fresc amb una contundent i marxosa base.


Tchika Fernando guitarra i veu

Emili Ruiz teclats

Manuel Estoa guitarra

Steve de Swardt baix

Jefferson Otto bateria i percussió

 

 

22 SETEMBRE (DIJOUS) • LA PALMA DE REUS• 22:00 H

--- EL SOPAR DEL MASCLET ---

MÖONDO

Electro-Fusió (Gironès)

MöondoMöondo és un col·lectiu que apareix a Girona la primavera de 2000 com un espai d’experimentació obert a músics de tota mena. Amb el pas del temps s’ha anat configurant una formació estable sense renunciar, però, a la col·laboració amb altres artistes. El treball de Möondo, amb una vocació multidisciplinar, combina la música amb videocreacions mesclades i projectades en directe. La música és una fusió d’estils i sonoritats de procedències molt diverses. Les influències mediterrànies i hindustàniques s’alternen amb el funk, el jazz i el rock. La producció electrònica troba el seu contrapès en instruments tradicionals d’arreu el món. A l’octubre de 2003 presenten el seu primer disc autoproduït, Möondo, i a començaments d’aquest 2005 editen el segon, Trampa.


Dani Ibáñez sitar, saz, ud, guitarra i programació electrònica

Jordi Parés teclats, bansuri i veus

Manel Vega baix i contrabaix

Aniol Casadevall percussió

Àngel Abad bateria

Jordi Vidal videodeejay i DJ

 

22 SETEMBRE (DIJOUS) • LA PALMA DE REUS• 22:00 H

--- EL SOPAR DEL MASCLET ---

BESH O DROM

Fusió música dels Balcans

BeshEs va formar l’any 1999. La seva música està inspirada pels Balcans, per les melodies dels gitanos d’Hongria i Romania i per la música tradicional del Mitjà Orient. No obstant, la interpreten amb el seu estil únic, fusionant diversos gèneres musicals. La formació està gaudint d’un ampli reconeixement en el circuit internacional de músiques del món. Besh o droM en el llenguatge gitano significa “assegut a la carretera”, però el seu significat real és “fes i segueix el teu propi camí”. En hongarès aquesta expressió també s’utilitza com “Estic liant… (un cigarret)”. Els directes tendeixen a convertir-se en festes d’alta qualitat on el ball i l’audició es complementen perfectament. El so de Besh o droM és el resultat d’una unió urbana: per una part la influència de la tradició ètnica, i per l’altra, el millor de la cultura de club; el so únic del címbal amb la improvisació del jazz; una fantàstica brass band amb tancats grooves de funk.


Pettik Ádám darbuka, percussió i veu

Barcza Gergö saxo alt, veus

Sidoo Attila guitarra, veus

Csurkulya József címbals, veus

Tóth Péter trompeta, veus

Békési Lászlo saxo tenor, clarinet, veus

Zsoldos Tamás baix

 

 

23 SETEMBRE (DIVENDRES) • PLAÇA DEL MERCADAL • 23:00 H

HEVIA

Astúries

HeviaJosé Ángel Hevia va néixer a Villaviciosa el 1967. Amb només quatre anys ja va quedar impressionat al veure un home tocar un estrany instrument, la gaita. No li van aconseguir trobar professor fins quatre anys després, llavors a Astúries encara no hi havia l’explosió de música tradicional que esclatà més tard. Professionalment va començar a tocar amb la seva germana María José, formant un duet de gaita i tamboritero. A partir de 1991 guanya nombrosos concursos i premis, tant a nivell de Principat con estatals. Juntament amb Alberto Arias i Miguel Dopico desenvolupa la gaita midi. L’edició dels seus treballs discogràfics: Tierra de nadie (98), Al otro lado (00) i Étnico ma non troppo (03) li ha representat fer més de 400 concerts visitant més de 300 ciutats de tot el món. Tocar amb més de 1.000 músics i aconseguir vendre més de 2.000.000 de còpies. L’espectre de la seva música sempre ha estat molt ampli, una implacable projecció d’aires tradicionals però combinats amb un agosarat ventalls d’efluvis sònics contemporanis.

 

 

 

 
Activitats


La nostra activitat principal és dur a terme una programació estable de música en viu, prioritzant, sempre que sigui possible, els grups amb creacions pròpies.

Actuacions de músics de renom internacional.

Músics de l’Estat i nacionals de primera línia.

 Aconseguir tenir una programació de qualitat a prop nostre i habituar al públic a gaudir i a valorar la música en viu, sense haver de desplaçar-se a d’altres indrets.
Cicles i Festivals


ReusBlues i d’Altres Espècies Picants

ArReus -Músiques d’Arrel d’Arreu del Món-

La Mísera Corda

Autúria

Concerts de Terrassa tots els diumenges de l’estiu a La Palma, del 1995 al 2001 i, al “Racó de La Palma”, des del 2002 (21 edicions)

Palm Session, cada dijous al “Racó de La Palma”
Objetius


 Aconseguir el màxim número possible d’associats per a consolidar i incrementar les activitats actuals i assolir els futurs projectes de l’associació.

 Engrandir i acabar de consolidar el ReusBlues, el nostre festival estrella.

 Donar suport, ara que estan tant de moda els productes de proximitat, als músics de les nostres comarques

 Col·laborar amb altres entitats, associacions, escoles de música…. per a organitzar concerts, cursos de música, combos, Jam Sessions, etc …


Palm SessionCada dijous al “Racó de La Palma”, ja fa 4 anys que un grup de músics ens ho va proposar, i és un èxit. Músics de totes les edats i amb tot tipus d’instruments, hi participen. És perfecte per fer coneixences i relacionar-se amb d’altres músics, d’altres maneres d’entendre la música i de tocar, diferents estils…S’han format diversos grups gràcies a aquestes sessions.ProperamentCronologiaEn aquesta secció presentem una cronologia detallada de tots els concerts organitzats pel AMCA des de l'any 1990.

Hem de destacar:

26 edicions del Festival “ReusBlues”

15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus”

9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.
Accedir a la cronologiaMultimediaReus Blues 2017
Scaramouche

Reus Blues 2017
Cor Ciutat de Reus

Reus Blues 2017
Stacey Collins

Reus Blues 2017
Luis Guerra & CMQ Big Band

Reus Blues 2017
CMQ Big Band-North Sea Jazz-

Reus Blues 2017
Mr Sipp

Reus Blues 2017
Bill Evans Band & Dean Brown
 
       
       
       

Menú Usuari

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies Más Información