AMCA és una associació cultural amb seu a Reus (Baix Camp) que, des del maig de 1990 promociona la música en viu organitzant diferents programacions, on hi tenen cabuda tots els estils i grups no inclosos en els circuits de música comercials: Jazz, Blues, Funky, Nou Flamenc, Soul, Músiques del Món, Cançó d’Autor, etc… amb un total de 977 concerts organitzats amb la participació de més de 1.200 bandes, tant d’àmbit internacional, com estatal, català i local, donant suport als grups novells i donant-los l’oportunitat de tocar en directe i amb un mínim de condicions. Hem de destacar les 26 edicions del Festival “ReusBlues”, 15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus” i les 9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.

17-21 Setembre 2003

Arreu: Tots els llocs o en nombrosos indrets.

Tercera edició de l'ARREUS, festival musical que vol apropar tot allò que ens resulta diferent o més llunyà. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones, d'exaltació i admiració per la diferència amb un tracte d’igualtat, globalitzant només emocions i sentiments.

Cada vegada és més gran l'interès per conèixer les cultures i costums dels diferents pobles d'arreu del món. Les notícies que ens arriben d'altres cultures i de les diferents circumstàncies que envolten altres éssers humans mantenen el nostre esperit atent a la diversitat. Estem en un món on la gent, cada cop més, es mou d’un lloc a l'altre per motius diferents, provocant la barreja de persones, d'ètnies, cultures i països diversos. Aquest interès també es veu reflectit en el coneixement de les cultures dels diferents pobles i, en particular, en la música que aquests fan.

WORLD MUSIC (músiques del món) és un terme anglès creat per diferenciar tot el que no era cantat en anglès i que s'escapava de l'univers del pop anglosaxó. Vist des de la nostra òptica, aquesta classificació podria englobar a tot tipus de músiques, però sempre hem de tenir en compte la procedència concreta, l'arrel que delati el seu origen, ja sigui música tradicional o contemporània, fusionada amb altres estils o no, ja sigui tocada amb instrumentació antiga o actual, ja sigui "pura" o mes mestissa.

 

ENTRADA GRATUÏTA A TOTS ELS CONCERTS

Organitza:

         AMCA

         Associació per a la Música Creativa i Actual

         Ample, 70 Baixos

         43202 REUS

         Tel. 977 318 103

         Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

         www.amca.info

En conveni amb:

         IMAC

         Institut Municipal d’Acció Cultural

Col·laboren:

         MUSULUNGO. Camí de l’Aleixar, 87. REUS

         SUAU. Passeig Mata, 18. REUS

         CAFÈS BRASILIA

Recomanen:

         PUNT 6 CAMP 99.8 FM

         UAN·TU·TRÍ

 

 

Programació

 

17 setembre • dimecres • 22:30 h • MUSULUNGO

VAI VARINA

Músiques de la Lusitània

VaiTot que Portugal es projecta gràcies al fado, hi ha altres músiques autòctones que formen part del seu divers i ric patrimoni cultural. Vai Varina ens apropa a les entranyes del país veí, prop de les ciutats portuàries on plora l’ànima portuguesa. La fresca sonoritat aconseguida, no és res més que la conseqüència directa de haver treballat amb instruments tradicionals i un repertori original i seductor, arranjat sota els fonaments de l’harmonia moderna. Dulce Pontes, Amalia Rodriguez, Cristina Branco, Cesaria Evora… són algunes de les versionades.

 

Miriam González

veu, percussió

Pere Salas

guitarres, mandola, veu

Guillermo Alcañiz

guitarres, mandolina

Albert Mallorca

bateria, percussió

 

 

18 setembre • dijous • 22:30 h • SUAU

LAS LAVANDERAS

Vox mundi

lavandGrup vocal que es forma com a resultat dels ‘Talleres de Voz’ que la cantant Kati Dadá (Desakato Dadá) imparteix a l’Asociación Cultural La Lavandería de Vallekas (Madrid). Aquests tallers segueixen la línia de l’escola Vox Mundi (veus del món), que busca promoure la universalitat del llenguatge de la música a través de cançons de tot el món. El repertori inclou temes d’Europa, Àfrica, Amazonia i illes del Carib i del Pacífic, cantades a capella o acompanyades de guitarra i percussió.

Encarni Irusta

Eva de Diego

Kati Dadá

Alicia López

Susana García

Antonio Núñez

 

 

19 setembre • divendres • 22:30 h • LA PALMA

TUGORES

Música mediterrània

TugoresLa música de la banda enllaça la tradició dels temes clàssics per a pel·lícules, com motivació d’una idea o d’un personatge, amb els càlids però contundents ritmes de samba, rumba o sirtaki, deixant sempre moments per a la improvisació. S’estableix així un diàleg entre diferents instruments, representant cadascú d’ells un personatge, una idea o una visió, enriquint amb tota classe de matisos la melodia principal i transmetent una forta càrrega emocional. Tenen editats dos treballs: ‘Anche lui è qui’ (00) i ‘El seu orient’ (02).

Jaume Tugores, guitarra

Quim Badia, viola

Ferran Badal, flauta

Adrià Faura, baix

Pep Mula, bateria

 

19 setembre • divendres • 22:30 h • LA PALMA

KILEMA

Música malagasy

kilemaRandrianantoandro Clément ‘Kilema’ va néixer a Toliary (Madagascar). Es va donar a conèixer tocant a la banda Justin Vali Trio, que Peter Gabriel inclouria en les gires Real World i Womad durant quatre anys. Més tard, residint ja a Europa, decideix tornar a les seves arrels musicals originals del Gran Sud de Madagascar, terra rica en tradicions i plena de rituals ancestrals. Kilema reivindica aquesta herència cultural fusionant-la amb altres sons més actuals. Utilitza alguns instruments autòctons, com el kabosy (guitarra rudimentària), el marovany (caixa de fusta amb 28 cordes) i el katsá (petita percussió). La seva música és un cúmul d’experiències que li permet presentar un so peculiar i molt atractiu. Ha editat ‘Ka Malisa’ (99) i a punt de sortir ‘Lavi-Tany’.


Kilema

veu, kabosy, marovany

Nesta

melòdica, katsá, veu

Pedro Delgado

baix

Miguel Navarro

Percussió

 

 

20 setembre • dissabte • 22:30 h • LA PALMA

ABDELJALIL KODSSI

Gnawa world fusion

KodssiAquest músic, barber, actor, observador, analista, manetes i mèdium va néixer a Marrakech. La seva llarga experiència l’ha convertit en tota una referència que dóna sentit a totes les fusions, ètniques i ètiques, de la música contemporània. Amb el seu grup Muluk el Hwa és descobert per Juan Goytisolo i entra en contacte amb Miguel Ríos i Al Tall, editant conjuntament el disc ‘Xarq Al-Andalus’ (86), que els introdueix a Europa i coneixen a gent com Hassan Hakmoun, Don Sherry, Peter Gabriel, Adam Ordorf… També graven el primer disc propi, ‘Gemah El Frek’. .

L’any 1990 Kodssi juntament amb Azziz i Sherif forma Nass Marrakech, editant ‘Tamizé’ (00), amb Jordi Rallo i Javier Mas, i ‘Bounderbala’ (01) en el que col·laboren Omar Sosa i Jorge Pardo. En el 2002 publica el primer disc en solitari, ’Mimoun’, treball produït per Omar Sosa

Abdeljalil Kodssi, veu, bendír

Childo Thomas, baix

Caspar Saint Charles, bateria

Sherif M’Hamed Ennaji, mandolina

 

 

20 setembre • dissabte • 22:30 h • LA PALMA

ORKESTINA

Música de l’Est d’Europa

orkestinaL'esquema de la banda parteix del virtuosisme zíngar i jueu de l'Est d'Europa, sobretot de Romania i Bulgària. Viatja més enllà de la simple conservació de la tradició, barrejant temes originals i melodies populars però utilitzant també les influències del passat musical dels seus components: jazz, folk, clàssica, pop i improvisació. Música que provoca profundes emocions en el cós i en l'ànima, arrelada en tradicions a la vegada festives i sacres, on la banda es mou delicada i subtilment amb una explosió d’alegria i velocitat vertiginosa, envaint els temes d'improvisacions desenfrenades i juganeres.


Ivan Dimitrov,

gadulka (violí búlgar de 13 cordes)

Colum Petit, violí

Manolo López, contrabaix

Eugeni Gil, acordió

Litcho Hadjikyan, clarinet

Rob Citrón, bateria

 

21 setembre • diumenge • 20:30 h • LA PALMA

L'HAM DE FOC

Nou folk contemporani

HamdeFocEls aires mediterranis es barregen amb la música oriental i antiga, instruments de totes les cultures es fusionen amb la màgica veu de Mara; fent servir els recursos més característics: els omnipresents bordons (didjeridú, trompa marina, tampura, sanfona, gaites...) sobre els quals descansen les melodies; els ritmes trencats, no importa d’on procedeixin (Balcans, Orient Mitjà, Mar Negre...) que obliguen a la dansa; ornamentacions i melismes que dibuixen i coloregen melodies d'inspiració cruament modal.


El seu directe es caracteritza per la seva riquesa tímbrica (més de 30 instruments acústics de l’àrea mediterrània principalment) amb atmosferes intenses i màgiques. Han actuat en els principals festivals europeus i tenen dos treballs editats: ‘U’ (99) i ‘Cançó de dona i home’ (02).

Efrén López

ud, viola de roda, dulcimer, buzuki, saz, lauto, qanun, tambur, tzura

Mara Aranda

veu, percussió, trompa marina, tampura, didgeridoo

Diego López

bendir, darbuka, riq, tabla, redoblant, pandero, tabal

Abdel Asis Samsaqui

qanun, ud, violí

Paco Bernal

càntir, pandero, cajón, darbuka

Míriam Encinas

flautes de bec, percussió, veu

Constantino López

guitarra, bouzuki, mandola, ud

Eduard Navarro

dolçaina, gralla, tarota, xirimia, cromorn, baguet, gaita gallega, gaita búlgara, mandolina, flautes

 

 

 

 

 
Activitats


La nostra activitat principal és dur a terme una programació estable de música en viu, prioritzant, sempre que sigui possible, els grups amb creacions pròpies.

Actuacions de músics de renom internacional.

Músics de l’Estat i nacionals de primera línia.

 Aconseguir tenir una programació de qualitat a prop nostre i habituar al públic a gaudir i a valorar la música en viu, sense haver de desplaçar-se a d’altres indrets.
Cicles i Festivals


ReusBlues i d’Altres Espècies Picants

ArReus -Músiques d’Arrel d’Arreu del Món-

La Mísera Corda

Autúria

Concerts de Terrassa tots els diumenges de l’estiu a La Palma, del 1995 al 2001 i, al “Racó de La Palma”, des del 2002 (21 edicions)

Palm Session, cada dijous al “Racó de La Palma”
Objetius


 Aconseguir el màxim número possible d’associats per a consolidar i incrementar les activitats actuals i assolir els futurs projectes de l’associació.

 Engrandir i acabar de consolidar el ReusBlues, el nostre festival estrella.

 Donar suport, ara que estan tant de moda els productes de proximitat, als músics de les nostres comarques

 Col·laborar amb altres entitats, associacions, escoles de música…. per a organitzar concerts, cursos de música, combos, Jam Sessions, etc …


Palm SessionCada dijous al “Racó de La Palma”, ja fa 4 anys que un grup de músics ens ho va proposar, i és un èxit. Músics de totes les edats i amb tot tipus d’instruments, hi participen. És perfecte per fer coneixences i relacionar-se amb d’altres músics, d’altres maneres d’entendre la música i de tocar, diferents estils…S’han format diversos grups gràcies a aquestes sessions.ProperamentCronologiaEn aquesta secció presentem una cronologia detallada de tots els concerts organitzats pel AMCA des de l'any 1990.

Hem de destacar:

26 edicions del Festival “ReusBlues”

15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus”

9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.
Accedir a la cronologiaMultimediaReus Blues 2017
Scaramouche

Reus Blues 2017
Cor Ciutat de Reus

Reus Blues 2017
Stacey Collins

Reus Blues 2017
Luis Guerra & CMQ Big Band

Reus Blues 2017
CMQ Big Band-North Sea Jazz-

Reus Blues 2017
Mr Sipp

Reus Blues 2017
Bill Evans Band & Dean Brown
 
       
       
       

Menú Usuari

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies Más Información