2a Edició Festival de músiques d’arrel d’arreu del món

 18-22 Setembre 2002 

Arreu: Tots els llocs o en nombrosos indrets.

Arreus: Conjunt d'eines i estris necessaris per realitzar una operació, per al bon funcionament d'un aparell, etc. Equipament complert d'un cavall de tir o d'una bèstia de càrrega o de sella constituït per un conjunt de peces de cuir i, sovint, de fusta i de metall.

Cada vegada és més gran l'interès d'una àmplia part de la població per conèixer les cultures i costums dels diferents pobles d'arreu del món. Les notícies que ens arriben d'altres cultures i de les diferents circumstàncies que envolten altres éssers humans mantenen el nostre esperit atent a la diversitat. Estem en un món on la gent, cada cop més, es mou d'un lloc a l'altre per motius diferents, provocant la barreja de persones provinents d'ètnies, cultures i països diversos. Aquest interès també es veu reflectit en el coneixement de les cultures dels diferents pobles i, en particular, en la música que aquests fan.

A Londres es va crear un terme que engloba a totes aquestes músiques, el de WORLD MUSIC (músiques del món), per diferenciar tot el que no era cantat en anglès i que s'escapava de l'univers del pop anglosaxó cada vegada més ensopit i reiteratiu. Vist des de la nostra òptica, aquesta classificació podria englobar a tot tipus de músiques, però sempre hem de tenir en compte la procedència concreta, l'arrel que delati el seu origen, ja sigui música tradicional o contemporània, fusionada amb altres estils o no, ja sigui tocada amb instrumentació antiga o actual, ja sigui "pura" o més mestissa.

 

ARREUS pretén ser un festival anual que pugui apropar tot allò que ens resulta diferent o més llunyà. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones, d'exaltació i admiració per la diferència amb un tracte d'igualtat, globalitzant només emocions i sentiments.

 

En aquesta segona edició s'ha ampliat el format respecte al de l'any passat amb cinc dies consecutius de concerts. També s'ha variat els espais de les actuacions, mantenint com a centre La Palma però obrint el festival a altres escenaris, com són el pubs Musulungo i Suau, i l'última actuació que es realitzarà a la plaça del Mercadal coincidint amb l'inici de les Festes de Misericòrdia.

Aquesta ampliació ha estat possible gràcies a la col·laboració que hem rebut per part de l'IMAC (Institut Municipal d'Acció Cultural), dels locals Suau i Musulungo, habituals en la programació de l'AMCA, i de la MJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya) que aporta dues bandes dins del seu cicle de concerts "12è Festival L'HORA DEL JAZZ -MEMORIAL TETE MONTOLIU-'02".

 

 

 

IMAC MJM
© 2016 Pepocero Web Design. All Rights Reserved.

Menú Usuari

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies Más Información