AMCA és una associació cultural amb seu a Reus (Baix Camp) que, des del maig de 1990 promociona la música en viu organitzant diferents programacions, on hi tenen cabuda tots els estils i grups no inclosos en els circuits de música comercials: Jazz, Blues, Funky, Nou Flamenc, Soul, Músiques del Món, Cançó d’Autor, etc… amb un total de 977 concerts organitzats amb la participació de més de 1.200 bandes, tant d’àmbit internacional, com estatal, català i local, donant suport als grups novells i donant-los l’oportunitat de tocar en directe i amb un mínim de condicions. Hem de destacar les 26 edicions del Festival “ReusBlues”, 15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus” i les 9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.

×

Avís

JFolder: :files: La ruta no és un directori. Ruta: /home/amcacp/public_html/images/articulos/Arreus/galleries/2002

×

Informació

There was a problem rendering your image gallery. The plugin could not locate the folder: images/articulos/Arreus/galleries/2002

 18-22 Setembre 2002 

Arreu: Tots els llocs o en nombrosos indrets.

Arreus: Conjunt d'eines i estris necessaris per realitzar una operació, per al bon funcionament d'un aparell, etc. Equipament complert d'un cavall de tir o d'una bèstia de càrrega o de sella constituït per un conjunt de peces de cuir i, sovint, de fusta i de metall.

Cada vegada és més gran l'interès d'una àmplia part de la població per conèixer les cultures i costums dels diferents pobles d'arreu del món. Les notícies que ens arriben d'altres cultures i de les diferents circumstàncies que envolten altres éssers humans mantenen el nostre esperit atent a la diversitat. Estem en un món on la gent, cada cop més, es mou d'un lloc a l'altre per motius diferents, provocant la barreja de persones provinents d'ètnies, cultures i països diversos. Aquest interès també es veu reflectit en el coneixement de les cultures dels diferents pobles i, en particular, en la música que aquests fan.

A Londres es va crear un terme que engloba a totes aquestes músiques, el de WORLD MUSIC (músiques del món), per diferenciar tot el que no era cantat en anglès i que s'escapava de l'univers del pop anglosaxó cada vegada més ensopit i reiteratiu. Vist des de la nostra òptica, aquesta classificació podria englobar a tot tipus de músiques, però sempre hem de tenir en compte la procedència concreta, l'arrel que delati el seu origen, ja sigui música tradicional o contemporània, fusionada amb altres estils o no, ja sigui tocada amb instrumentació antiga o actual, ja sigui "pura" o més mestissa.

 

ARREUS pretén ser un festival anual que pugui apropar tot allò que ens resulta diferent o més llunyà. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, solidari, de cooperació entre els pobles i les persones, d'exaltació i admiració per la diferència amb un tracte d'igualtat, globalitzant només emocions i sentiments.

 

En aquesta segona edició s'ha ampliat el format respecte al de l'any passat amb cinc dies consecutius de concerts. També s'ha variat els espais de les actuacions, mantenint com a centre La Palma però obrint el festival a altres escenaris, com són el pubs Musulungo i Suau, i l'última actuació que es realitzarà a la plaça del Mercadal coincidint amb l'inici de les Festes de Misericòrdia.

Aquesta ampliació ha estat possible gràcies a la col·laboració que hem rebut per part de l'IMAC (Institut Municipal d'Acció Cultural), dels locals Suau i Musulungo, habituals en la programació de l'AMCA, i de la MJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya) que aporta dues bandes dins del seu cicle de concerts "12è Festival L'HORA DEL JAZZ -MEMORIAL TETE MONTOLIU-'02".

 

 {gallery}articulos/Arreus/galleries/2002{/gallery}

 

IMAC MJMActivitats


La nostra activitat principal és dur a terme una programació estable de música en viu, prioritzant, sempre que sigui possible, els grups amb creacions pròpies.

Actuacions de músics de renom internacional.

Músics de l’Estat i nacionals de primera línia.

 Aconseguir tenir una programació de qualitat a prop nostre i habituar al públic a gaudir i a valorar la música en viu, sense haver de desplaçar-se a d’altres indrets.
Cicles i Festivals


ReusBlues i d’Altres Espècies Picants

ArReus -Músiques d’Arrel d’Arreu del Món-

La Mísera Corda

Autúria

Concerts de Terrassa tots els diumenges de l’estiu a La Palma, del 1995 al 2001 i, al “Racó de La Palma”, des del 2002 (21 edicions)

Palm Session, cada dijous al “Racó de La Palma”
Objetius


 Aconseguir el màxim número possible d’associats per a consolidar i incrementar les activitats actuals i assolir els futurs projectes de l’associació.

 Engrandir i acabar de consolidar el ReusBlues, el nostre festival estrella.

 Donar suport, ara que estan tant de moda els productes de proximitat, als músics de les nostres comarques

 Col·laborar amb altres entitats, associacions, escoles de música…. per a organitzar concerts, cursos de música, combos, Jam Sessions, etc …


Palm SessionCada dijous al “Racó de La Palma”, ja fa 4 anys que un grup de músics ens ho va proposar, i és un èxit. Músics de totes les edats i amb tot tipus d’instruments, hi participen. És perfecte per fer coneixences i relacionar-se amb d’altres músics, d’altres maneres d’entendre la música i de tocar, diferents estils…S’han format diversos grups gràcies a aquestes sessions.ProperamentCronologiaEn aquesta secció presentem una cronologia detallada de tots els concerts organitzats pel AMCA des de l'any 1990.

Hem de destacar:

26 edicions del Festival “ReusBlues”

15 edicions del festival de Músiques d’Arrel d’Arreu del Món “ArReus”

9 edicions del festival de Cançó d’Autor “Autúria”, que, per falta de finançament, hem deixat de fer els 2 últims anys, però, no obstant això, la nostra intenció és tornar-lo a programar el més aviat possible.
Accedir a la cronologiaMultimediaReus Blues 2017
Scaramouche

Reus Blues 2017
Cor Ciutat de Reus

Reus Blues 2017
Stacey Collins

Reus Blues 2017
Luis Guerra & CMQ Big Band

Reus Blues 2017
CMQ Big Band-North Sea Jazz-

Reus Blues 2017
Mr Sipp

Reus Blues 2017
Bill Evans Band & Dean Brown
 
       
       
       

Menú Usuari

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies Más Información